dimarts, 9 d’octubre de 2012

Un dia amb els dofins al Zoo de Barcelona

UAAAAAAAAAU!!!!!
Aquest video de dofins és molt bo!
Mireu-lo.
Us he dit que aquest video el va filmar el meu pare el dissabte?
Doncs sí.
El dia que vaig anar al Zoo el va filmar.


Es gairebé tot l'espectacle sencer.
Us adonareu de que els animals són la cosa més bonica del món!
Amb aquest bloc podreu saber tota l'informació que jo tingui al meu cap.
No us ho perdeu!

divendres, 5 d’octubre de 2012

Bioparc de València

Aquest video tambe és molt bo mireu-lo.
A mi m'ha agradat molt.

dijous, 4 d’octubre de 2012

Videoclip del zoo de Barcelona

El videoclip del zoo de Barcelona és al·lucinant, mireu-lo i aneu al zoo ràpidament.
He! Us he dit que hi surten molts animals que jo no coneixia? O sigui que ja us hi
podeu posar!

El dissabte vinent jo hi aniré i faré moltes, moltes, moltes fotos. I també faré alguns dibuixos.

dilluns, 13 d’agost de 2012

El paó blau o reial


El paó blau o paó reial és un ocell amb plomes de colors molt vius, en el cas del mascle. Aquest, té el plomatge vistós i acolorit, amb tons blau iridiscent, verd brillant, carbassa o ratllat fosc, i una cua llarguíssima que pot desplegar com un ventall vertical. La femella, en canvi, presenta un plomatge de tonalitats brunes i discretes.
Pot mesurar 1,80 a 2,30 m i el seu pes pot arribar als 4 o 5 kg. El seu bec es dur. És omnivor, pot menjar gra, plantes i insectes.
La seva respiració és mitjançant els pulmons a través de dos orificis que té al bec.
Actualment és un animal domèstic que pot viure a parcs i jardins, però és originari de les selves de l’Índia i Sri Lanka.
Fa el niu a terra, fent un forat poc profund i tapant-lo amb fulles de la selva o bé amb branques. De maig a juny pon de 3 a 9 ous i els incova de 28 a 30 dies. Això ho fa la femella.

diumenge, 12 d’agost de 2012

Els pingüins


Els pingüins viuen únicament a l’hemisferi austral, és a dir,  al sud de la línia de l’equador. La major part habita a les costes gelades del continent antàrtic.

Són animals sociables. Els agrada viure formant grups, tant en mar obert com en terra ferma. Degut al fred que fa a l’Antàrtida, els pingüins viuen junts en grups de 500.000 o més individus, molt apretats, com si anessin en autobús en hora punta, per tal de no passar fred.
CARACTERÍSTIQUES FÍSIQUES

EL CAP: El seu cap és petit, el coll curt i els seus ulls tenen gran movilitat. Poden veure millor sota l’aigua i gairebé no distingueixen el color vermell, mentre que sí que ho fan amb les tonalitats del verd al blau.

LES ALES estan cobertes de plomes molt rígides. Amb elles no poden volar però sí nedar a molta velocitat. També les fan servir per pegar els seus enemics.

AMB EL SEU PIC pesquen, alimenten les seves cries, construeixen el seu niu i es defensen.

EL SEU COS esta cobert per un plomatge de plomes i plumó impermeables. Sota la pell tenen una capa de greix que els protegeix del fred.


LES POTES són curtes i fortes. Cada peru té 4 dits: els tres del davant estan units per una membrana, i el quart dit, situat al darrera, els serveix per aguantar-se quan estan drets.
                       
                        ALGUNS NOMS DE PINGÜINS 
                                                       
                                                       Pingüí reial              
                                             Pingüí de barbeta ratllada 
                                                   Pingüí emperador     
                                                    Pingüí d’Adelia   
                                                     Pingüí crestat  
                                                Pingüí de Humboldt 
                                                   Pingüí de Papua  
                                           Pingüí de penotxa daurada

He apres…

He apres que els pingüins viuen a l`antartida, es dir el pol sud.
He apres que a l`epoca dels dinosaures, els pingüins volaven.
He apres que els pingüins no són mamifers perque són aus.
He apres que els pingüins tenen una mena de forat que es la seva óïda.
He apres que els pingüins neden molt be, en canvi caminant ho fan fatal.
He apres que hi ha 17 especies de pingüins i el mes gran es el pingüí emperador.
He apres que els pingüins tenen molts depredadors.
He apres que els pingüins menjan peixos, krill,gambes,calamars i uns quans mes aliments.
He apres que els pingüins tenen les plomes molt ajuntades.
He apres que els pingüins tenen una capa de greix per no tenir fred.
He apres que els pingüins lliscan sobre el gel quan hi ha vaixada.
He apres que els pingüins quan són grans fan uns viatges molt
grans.
He apres que quan neix un pingüí petit selimente del menjar de la mare que a portat del mar.
He apres que quan els pares dels pingüins sen van, els pingüins fan una mena de ´´guarderia`` i es van canviant per torns.

divendres, 10 d’agost de 2012

Els noms dels dofins oceanics


·  Dofí comú
·  Dofí septentrional sense aleta
·  Dofí meridional sense aleta
·  Dofí d'Hector
·  Dofí indopacífic de dorso giboso
·  Dofí atlàntic de dorso giboso
·  Dofí llistat
·  Dofí acròbata de morro curt
·  Dofí acròbata de morro llarg
·  Dofí tacat tropical
·  Dofí tacat de l'Atlàntic
·  Dofí de morro estret
·  Dofí de Commerson
·  Dofí de Xile
·  Dofí de Heaviside
·  Tucuxi
·  Calderon gris
·  Dofí de Fraser
·  Dofí de flancs blancs de l'Atlàntic
·  Dofí de morro blanc
·  Dofí de Peale o austral
·  Dofí de l'Antàrtic
·  Dofí de flancs blancs del Pacífic
·  Dofí del Fitzroy
·  Dofí beluga

dijous, 9 d’agost de 2012

Les gaseles i els antílops

Les banyes de les Gaseles son corbades, en forma de lira. El cos es semblant al de les cabres, i hi té franges de colors diferents. Les potes son llargues i primes, per a còrrer i per a fer uns grans salts.
Les gaseles de thomson són molt boniques, oi?













Els antílops i les gaseles són els parents africans de les ovelles, les cabres i els bous.
Els antílops. l´eland sembla una vaca. És el més grans dels antílops. Les gaseles i els antílops viuen a la sabana, que és prat africà d´herbes altes i seques.
L´òrix és un antílop amb unes banyes molt llargues: fan prou d´un metre!
El Gerenuc s´enfila per menjar-se les fulles dels arbustus puntxaguts. També li diuen antílop jirafa. Per què deu ser?

Qui sóc

Hola, em dic Jana i tinc 8 anys.
M'agraden els animals i, de mica en mica, aniré penjant informació dels animals que més m'agraden.
També m'agrada dibuixar i us ensenyaré els dibuixos que vaig fent.
Tinc una càmara i m'agrada fer fotos. De tant en tant us n'ensenyaré alguna.
Avui començo aquest bloc. Espero que us agradi molt.

********************************************************************************************************************

Ai, quins records que em venen de quan tenia 8 anys. Bé, hola de nou, em dic Jana (com abans) i tinc 11 anys. Ara estic fent sisè, i he après coses noves que faran que aquest bloc millori molt. Espero que us ho passeu bé llegint les descripcions dels animals que publico i que aprengueu un munt de coses!
A més a més, si em proposeu el vostre animal preferit, el publicaré.
Espero les vostres propostes!
Adéu i fins aviat!